Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa 145 разход и инфо за колата

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• alfa 145 разход и инфо за колата

Насочил съм се към този модел на алфа но ме притеснява разхода(тук някой каза 8-9 извънградско,11градско за 1.6 ако не се лъжа),а и факта че повечето които се продават са с боксер двигател. Тяхната поддръжка била много трудна и повечето майстори отказвали ремонти на този тип двигател,вярно ли е това?
    Събирам и всякаква информация и впечатления за 145.
    Благодаря Ви предварително.

P.S.пробвах с търсачката но ми даде повече от 800 резултата!!!!!

мани я търсачката....

значи глей каква карам аз... разход извънградско 10, разход градско... 13

А да стигнеш до ремонт на двигател на колата значи яко си се прецакал няма значение ТС/боксер или каквото щеш да е

иначе колата си е хубава... различна е, има си собствен стил.

зависи колко пари ти се дават, виж и дизелите, чета че колегите ги хвалят.

ПС
    100% ако искаш да минеш тънко... алфата не е твойта кола
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
      разход извънградско 10
      Вярно ли как така бре човек, на мен извънградско ми дава 6.5 - 8.5 в зависимост от времето и/или климатика пуснат. Мислех че ТвинСпарк-овете харчат по-малко?
      Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Абе зависи колко ти е тежък крака. Моята извунградско е средно 8 литра, а иначе от 6,5 до 10 съм я докарвал-зависи
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Гледай сега и запомни тва дето щи кажа щото е истина. РЕАЛНОСТ.
          Читавата алфа е 100 процента удоволствие. Кола дето кат се кача сутрин за работа ми кеф да запаля. Гледам другите карат опели, пежа, рена, бмвета ама мойта си е номер едно.
          Щом е удоволствие значи струва пари. Тва е така.
          Много важно (мое мнение) ако си решил че ще вземеш алфа и после ще сложиш газ не си взимай алфа. Не убивай поредната, остави я на някой друг. Гоо фор анадъ бранд!
          Консомативите трябва да са качествени и да се сменят често.
          В града моята гори 12-15. Извън града е супер относително. Зависи с колко караш и колко изпреварваш. Случвало ми се е от София за Бургас да не ми стигне резервоара (51 литра). На входа на Бургас свети вече лампата. Но ко караш човешки може и 6-7 да гори. Случвало се е ама аз съм нечовек.
          Но пък колата вози супер. Стои на пътя перфектно. Волана е точен и директен. Вида е единствен. Винаги се познава и отличава. Практична е (тва незнам що го казах ма Баща ми каза, че отзад мога да пренеса домашния фризер ).
          Окачването е здраво. А не както е според фолклора.
          МНОГО ВАЖНО.
          Помни че повечето неща за лошите страни на алфите е фолклор. Питай такива дето са патили а не такива дето са чули (но щом си тук значи нацели).
          Те тва е което аз исках да ти кажа. Колегите ще допълват.
          Успех. Винаги има читави коли на пазара, въпрос на шанс е. Ко си я взимаш от софия помоли за помощ от някой член на клуба. Те ще ти дадат номера на един дето разбира и щи помогне....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
          Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Re: alfa 145 разход и инфо за колата

Първоначално публикувано от iakudza389

P.S.пробвах с търсачката но ми даде повече от 800 резултата!!!!!
            па прочети ги.
            майсторите - дай им голф 2 да са хепи (почнаа да се отварят на голф 3 вече)
            разхода - гори колкото и сипваш. ако не спипваш няма да гори. ама ич.
            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Най-добре търси 1,8 или 2.0 двигател - разлика в разхода на гориво с 1,4 и 1,6 е доста малка - разлика във вървенето има обаче
              Макар, че ако намериш запазена с боксер двигател също ще изпитваш голям кеф. Не слушай какво ти говорят за боксерите -те са едни от най-здравите двигатели и даже са по ефтини за поддръжка от Туйн Спарк двигателите (да не мислиш че порше 911 и Субару случайно монтират боксери)
              Окачването е много здраво и най -важното - много ефтино. Например в момента носача за моята (които е май по скъм от боксеровия) е 44 лв целия - откачаш и закачаш за 10 минути, Преден лагер е 25 лева.
              А както знаеш в БГ окачването си е едно от най-важните неща. Двигателя ако е читав сменяш редовно консумативите и даваш газ - ама даже и до ремонт да дойде не е по различно от всяка друга кола - просто отиваш при правилните майстори
              Както обичам да казвам : Алфа = Хубава жена - има си недостатъци ама като я обичаш забравяш за всичко и си щастлив.
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

танасее - нема ли да напраиш аутоансвер на тоя въпрост.
                с линк за 56-ти ремонт по скалата на Вальо.
                Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

за ремонтите имах предвид,че майсторите много мрънкат за боксера защото трудно се обслужвал много трябвало да разглабят и свалят и такива им работи и за това монтажът на консумативите бил по-скъп(а не самите консумативи).wasp с какъв двигател е твоята?
                  pent какъв в тоя разход бе братле 10л извънградско на бащата бравата прави под 6л с 1.6 16V 103 hp(като пример)!не знам колко е разликата в теглото,но все ми се струва,че е в полза на бравата?не разбирам откъде идва този разход на тези мъници?
                  благодаря на всички за мненията.

Comment

Не си написал от къде си - майсторите мрънкат щото не са правили достатъчно боксери , в София има майстори за боксери които не мрънкат.
                    Може да ти изглеждат мъници, ама моята ер 1215 кила мерена на кантар със светеща резерва и без музиката.
                    Пиши на ЛъкиМен колко е дал досега за почти две години каране 145 1.6 боксер( а той е карал преди това опел) май само термостат е правил за 34 лева. Иначе първоначалните консумативи +труд след покупката са по ефтини от тези на Туйн Спарк-не помня колко бяха , ама наполовина.

Comment

за ремонтите имах предвид,че майсторите много мрънкат за боксера защото трудно се обслужвал много трябвало да разглабят и свалят и такива им работи и за това монтажът на консумативите бил по-скъп.
                      Първоначално публикувано от vladu
                      майсторите - дай им голф 2 да са хепи (почнаа да се отварят на голф 3 вече).
                      Баща ти ако кара с 100-120 ще гори 6, а като я настъпваш колата ще харчи

Както беше писано някъде "Алфа е кола за удоволствие, а ако искаш да носиш компоти от вилата и да ти гори малко си вземи Голф на газ" Моята я имам от 3 месеца и до сега не съжалявам за нито едно стотинка дадена за нея, макар че ножех да имам и по икономична кола с по евтина поддръжка - ТАЗИ КОЛА НОСИ НАСЛАДА ПРИ ШОФИРАНЕ.
                      146 1.6 Boxer '96

Comment

Аз за боксера съм дал 260 за ремъците, масла (ск. кутия и двигател) филтри и труд. 70 лв Термостат 45 термостата и 25 труд.
                        146 1.6 Boxer '96

Comment

wasp с какъв двигател е твоята?

1.6 боксер, 8v , то си пише в подписа.

А вие, серсеми, с колко карате по магистралата, че ви арчи 10 ? със 200 ли ? Аз като карам със 130-140 (гледам да не нарушавам много максималната скорост) - и ми харчи 7.5 - мисля си е нормално.

Ако карам по-бързо, кой-знае колко по-рано няма да стигна, най-много хич. Така че - внимавайте със скоростите, хората се убиват по пътищата .

iakudza389: ако държиш да харчи малко - купи си дизел. Бензинова алфа си лапа! Моята градско последния път беше 19/100, но я карах само студена и настъпвах
                          Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

От известно време сутрин я чакам да загрее и това се отразява на разхода. Без майтап !!!
                            146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от wasp
                              ...Моята градско последния път беше 19/100, но я карах само студена и настъпвах
                              Бе то не е хубаво студена докато е да я настъпваш много. Не толкова заради разхода, за доброто на колата е
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X